X-Men – Geçmiş Günler Gelecek (2014)

Geleceğe dönüş filmindeki gibi yumurtadan tavuk çıkaran kıvamda bir isim vermişler filme baştan belirtmek istedim. Hani Doctor Who‘nun izlediğim son bölümünde (8.sezon 5. Bölüm sanırım) Doctor‘un kendi geleceğinden geçmişine gönderdiği not ile kendine galaksinin en büyük bankasını soymasında olduğu gibi ve zamanın sürekli akmasına rağmen her tekrarda aynı sonuca ulaşılabileceği ve ileride tekrar değişmeyeceği izlenimi verilmesini düşünürken X-Men‘in son filminde de benzer bir senaryo işlenip olayı daha düzgün bağlanması bir nebze de olsa daha mantıklıydı. Sonuçta geçmişe yaptığın her müdahale ile geleceği değiştireceğinden gelecekten gelen notun aslında hiç gelmemiş olması olayını bu filmde rüyadan uyandığın anda rüyan gerçekliğe dönüşür ve sen haricinde kimse bu anlar hatırlamaz olarak bağlamalarını beğendim doğrusu. Her ne kadar cevap tam olarak tatmin etmese de.

Normalde X-Men serisini son 15 gün içinde baştan sona izledim. (Daha önce sadece Volverin‘i izlemiştim.) O yüzden yazıya başlamadan önce içeriği her filmi kapsayacak şekilde düzenlemeyi düşündüm. Ama izlediğim filmlerin içeriğini pek hatırlamadığım ve bu filmin ismine takıldığım için sadece Geçmiş Günler Gelecek‘i anlatmaya karar verdim.

x-men-gecmis-gunler-gelecek

Serinin son filminde sentineller adı verilen ve insan mutant farketmeksizin öldüren ve insanlığın sonunu getirmeye çok yaklaşan bir grup ile geçmişe giderek yapılan savaş anlatılıyor. Sentineller silah tüccarı bir bilim adamı olan Dr. Bolivar Trask tarafından (Peter Dinklage : Bildiğimiz haliyle Game of Thrones’un Tyrion Lanister’ı ) sadece mutantlara karşı savaşmak amacıyla Mystique‘in dna’sından üretilmiş robotlardır. Ancak Mystique‘in dönüşüm ve uyum sağlayabilme yeteneği yüzünden sentineller süreç içerisinde ileride mutant çocuğu olabilecek insanlara da saldırmaya başlıyorlar. Bu saldırılar da 50 yıllık bir savaşın başlangıcı oluyor.

Günümüze döndüğümüzde insanoğlu ve mutantların sentinellere karşı verdiği savaşı kaybetmek üzeredir. Mutantların arasından kişinin ruhunu geçmişe gönderebilen bir hatun kişi fiziksel açıdan ve iyileşme yeteneğinin üst düzey olmasından dolayı adamımız Logan‘ı (Volverin) geçmişe gönderir. 1973 yılına dönen Logan burada Xavier ve Magneto‘yu bulup gelecekten geldiğine ikna etmeye çalışır ve Mystique‘in Dr. Bolivar Trask‘ı öldürüp (Bizim cüce Lanister olur kendileri) savaşın başlamasına neden olan olayı engellemeye böylece zamanın akşını değiştirerek savaşı başlamadan bitirmeyi amaçlamaktadırlar.

Filmi anlatarak biraz spoiler vermişim gibi oldu o yüzden burada filmi anlatmayı kesiyorum Mystique karakterini Jennifer Lawrance canlandırıyormuş. İlk filmden bu yana canlandırdığı karaktere hastaydım ama hiç bakmamıştım kim canlandırıyor diye. Artık öğrendiğime göre Jennifer hakkında biraz araştırma yapabilirim. Bakarsınız iCloud‘undan birkaç resme rastlarım 🙂

İmdb’den 8.3 puan alan filmin yönetmeni Bryan Singer. Oyuncu kadrosunda ise Hugh Jackman (Logan), James McAvoy (Genç Charles Xavier), Michael Fassbender (Erik Lehnsherr / Genç Magneto), Jennifer Lawrence (Raven / Mystique), Patrick Stewart (İhtiyar Charles Xavier / Professor X), Ian McKellen (İhtiyar Erik Lehnsherr / İhtiyar Magneto), Halle Berry (Ororo Munroe / Storm) ve Ellen Page (Kitty Pryde / Shadowcat) var.

Sonuç olarak tavsiye ediyor muyum? Tabiki. Yoksa bu yazının burada ne işi var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir