Dünya’nın En Gösterişli Müzesi : Hermitage

Rusya’da St. Petersburg’da bulunan Hermitage müzesi 16. Yüzyılda Çariçe Katerina’nın kışlık sarayı olarak inşa edilmiş. 1764’da Çariçe’nin Berlin’de yapılan bir müzayededen 200’ün üzerinde tablo satın almasıyla serüven başlıyor. Çariçe bu tablolar ile kalmıyor ve bir çok sanat eserine daha sahip olma isteğiyle yanıp tutuşuyor. Bu sanat eserlerini koymak için de yaşadığı sarayın yanına bir saray daha yaptırıyor. Çariçe’nin başlattığı bu koleksiyonculuk ondan sonra gelenlerin de ilgisini çekiyor ve devam eden bir gelenek halini alıyor. Hermitage günümüzdeki haline bu ekolün devam etmesiyle ulaşıyor ve şu anda 3 miltondan fazla sanat eserini içinde bulunduran bir sıra müzeler halini alıyor. Dünya’nın en büyük 5 müzesinden biri olan Hermitage aynı zamanda dünyanın en büyük resim koleksiyonuna da ev sahipliği ediyor.

Hermitage altı adet sıralı binadan oluşuyor bu binalar şu şekilde sıralanıyor, Kışlık Saray, Küçük Hermitage, Yeni Hermitage, Eski Hermitage, Hermitage Tiyatrosu ve Rezerv evi. İçerisinde ise yakından tanıdığınız Rembrandt, Picasso ve Leonardo Da Vinci’nin birçok eserinin bulunduğu odalar barındırırken, bunlar haricinde doya doya gezmeye bir günlük sürenin yetmeyeceği kadar heykeller, tarihi eserler, tablolar, rus çarlarının kullandığı eşyalar ve milyonlarca sanat eseri bulunuyor.

Müze diğer bütün müzeler gibi Pazartesi günleri kapalı bulunuyor. Diğer günler ise 10.30 – 18.00 saatleri arasında gidip gezilebiliyor. Giriş için 400 ruble yani 15 dolar kadar bir ücret ödeniyor. Müzenin en güzel uygulamalarından bir tanesi, kapısında da yazdığı gibi, hangi ülkeden olduğu dikkate alınmadan herhangi bir okulun öğrencisi olmanız durumunda ücretsiz olarak Hermitage bileti alabiliyorsunuz. Bütün bunlar haricinde dikkate alınması gereken diğer bir unsur ise gün içinde Hermitage gişelerinde durmaksızın uzun bilet sıraları bulunmasıdır. Eğer sıra beklemek istemiyorsanız internet üzerinden 6 ay geçerliliği bulunan biletlerden almalısınız.

Hermitage, içinde bulundurduğu milyonlarca eser haricinde saray olarak inşa edilmiş, mimari bakımından da yeterince doyurucu ve kendi başına bir sanat eseri olmaya aday gözüküyor.

Tablolar: http://www.pluscanvas.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir