E-Sigara & Sigaranın Zararları Neler? 1 Seansta Sigarayı Bırak!
Sigaranın zararları neler sorusuna araştırma yapmadan mantıken bile verebileceğimiz bir çok cevap mevcut aslında. Duman içerisinde zift solumak akciğerimize kim bilir ne kadar büyük hasarlar veriyor? Gelin bu konuyu derinlemesine inceleyelim ve sonra sigarayı bırakmak konusunda birkaç tavsiyede bulunacağız.
Sigaranın Zararları Nelerdir?
Sigara zararlı mı sorusu artık geçerliliğini yitirmiş durumda. Tütün şirketlerinin pazarlama ekipleri 70’li yıllarda günde 1 sigara faydalı gibi kandırmacalar ile insanları sigaraya alıştırdılar.
O günlerde sigara zararlı mı faydalı mı tartışmaları ise artık son buldu. Gelin sigaranın zararlarına göz atalım.
Akciğer Kanseri:
Sigara akciğer kanserinin nedenleri arasında en başta gelmektedir. Katran gibi maddeler akciğerlere yapışır ve kanser oluşumunu tetikler, hızlandırır.
Nefes Darlığı:
Sigaranın içinde yer alan katran gibi maddeler akciğere yapışır. Zamanla alveoller daralır. Hem daralma hem de tabaka nedeniyle oksijen emilimi azalır ve nefes darlığı oluşur.
Oksijen yetersizliği ise çabuk yorulma ve kalp krizine yol açabilir.
Ağız Kokusu:
Düzenli ve çok sigara tüketimi ağız kokusuna hatta elbiselerinin kokusuna bile sebep olmaktadır. Kişinin kendisi bunu genellikle farketmese de çevredeki insanları oldukça rahatsız eder. Özel hayatını etkileyebilir.
Ayrıca dişlerin sararmasıne ve çürümesine de yol açmaktadır. Tat alma duygusunu da azaltmaktadır.
Pankreas ve Mide Rahatsızlıkları:
Sigara midedeki mukus tabakasına zarar vermektedir. Bu başta ülser ve bir çok hastalık ve rahatsızlığa neden olabilir.
Ayrıca sigara tüketimi pankreas kanseri nedenlerinden biridir. Yapılan bilimsel araştırmalara göre sigara pankreas kanseri riskini iki kat artırmaktadır.
Kalp Krizi ve Damar Tıkanıklığı:
Sigara tüketiminin kalp krizi riskini 3 ila 5 kat arasında arttırdığı araştırmalar sonucu tespit edilmiştir. Sigara damar tıkanıklığına neden olur. Bunun akabinde ise kalp krizi riski artar. Damar tıkanıklığı nedeniyle kalp daha çok çalışmaya zorlanır, bu da kalp krizine neden olur.
Elektronik Sigara Zararlı mı?
Elektronik sigara kullanımı, nabız ve kan basıncını yükseltir. Bunlar da uzun vadede kalp sağlığını etkileyebilir. 2019 yılında yapılan bir araştırmada, e-sigara yani elektronik sigara kullanımının inme, kalp krizi ve kalp hastalığı riskinde artış ile ilişkili olduğunu saptanmıştır.
1 Seansta Sigarayı Nasıl Bırakırsın?
Yukarıdaki sigaranın zararları listesini okuduktan sonra sigarayı bırakmak için birçok sebebiniz oldu! Ama bunların çoğunu zaten biliyordun ve sigarayı bırakamıyorsun…
Sigarayı bırakmak sadece bilinçli olmakla ve kararlı olmakla gerçekleştirilebilen bir eylem değildir malesef. Sigara kimyasal bir bağımlılık olduğu için kolay kolay bırakamazsınız.
Sigarayı bırakmak için kafanızdaki kimyasal bağımlılık şalterini kapatmanız gerekiyor. Nasıl mı yapabilirsiniz?
BePositive çatısı altında Abrahamson Metodu ile tek seansta veya birkaç seansta sigara içmenizi tetikleyen kimyasal bağımlılık dürtüsünü yok edin! Anında sigarayı bırakın. Seanstan sonra sigaradan tiksineceksiniz..
Bu uygulama sadece sigara değil, şeker ve gluten bağımlılığı ve diğer zararlı maddelerden kurtulma konusunda geçerlidir. Ayrıca danışanlar bu hizmeti aldıktan sonra sigara içmeye yeniden başlarsa 1 yıl içerisinde diledikleri kadar ücretsiz seans alma hakkına sahip oluyor.
Sigarayı ne zaman bırakmalıyım?
Ciddi şekilde sigarayı bırakmaya çalışanların %90 kadar kısmını yukarıdaki saydığımız kanser hastaları oluşturuyor. Tavsiyemiz hasta olmadan gelin sigarayı bırakmak için hemen şimdi bir adım atın!