Suya Düşmüş Telefon Nasıl Temizlenir?

Hızlı iletişimin zamanımızda en önemli ihtiyaçlar arasında giderek yükseldiği dünyamızda telefonlar en önemli rolü kapmaktadır. Günlük ihtiyaçların azımsanamayacak bir bölümünü karşılayan telefonlar olmadan hayatlarımızda bir çok şey aksayacak duruma gelmektedir. Bu sebeple rehberimizde en çözülemez sorunlardan biri olan Suya düşen telefon nasıl kurtarılır? sorusunun cevaplarını sizler için derledik.

Suya Düşen Telefon Nasıl Kurtarılamaz?

Günümüzün elden bırakılamayan cihazı olan telefonlar alındıkları günden itibaren hem fiyatlarından dolayı hem de zarar gelmesi durumunda telefonsuz kalınan süreçte günlük işlerin aksayacak olması ve verilerin kurtarılamayacak olmasından dolayı titizlikle korunmaktadır. Telefon kılıfı, ekran koruyucusu gibi alınan ekstra aksesuarlar ile darbelere ve düşmelere karşı telefonlar korunabiliyor olsa da suya düşen telefon hala en büyük sorunların başında gelmektedir. İlerleyen teknoloji ile beraber suya dayanıklı telefonlar da piyasada yerini almaya başladı ancak henüz çok yeni olan ve su miktarına göre değişkenlik gösteren bu koruma da işe yaramayabilir. Su geçirmez telefon kılıfları da bu sorun ile karşılaşılmaması için özel olarak geliştirilmeye başlanmıştır.

Tüm bu önlemlere rağmen suya düşen telefon kurtarma aşamaları için özellikle dikkat edilmesi gereken ve kesinlikle yapılmaması gereken uygulamalar vardır. Bu hatalardan en çok yapılanı telefonun içindeki suyu saç kurutma makinesi ile kurulanmaya çalışılmasıdır. Saç kurutma makinesi telefonun içerisinde olan suyu iteceğinden telefonun içerisindeki parçalara daha çok ilerlemesine neden olacaktır. Bir diğeri ise vakumlu süpürge veya benzeri bir araçla çekilmesi telefonun içerisindeki parçaların yerinden oynamasına bozulmasına neden olmaktadır. Elektrik süpürgesi veya benzeri bir araç ile kurtarılmaya çalışıldığında suya düşen telefonun dokunmatiği gibi özelliklerinin bozulmasına neden olabilmektedir.

Suya Düşen Telefon Nasıl Kurtarılır?

Suya düşürülen telefonu kurtarmak istiyorsanız bazı temel araçlara ihtiyaç duyulmaktadır. Pamuk, pirinç, vakumlu poşet, pirinç, kağıt havlu (veya kurulama işlemine yardımcı olabilecek havlu ve benzeri bir araç), şarj cihazı gibi araç gereçlerinizin tam olduğuna emin olunuz. En hızlı müdahalenin suya düşen telefonu kurtarmaya sizi daha çok yaklaştıracağını aklınızdan çıkarmadan aşağıdaki adımları sırası ile gerçekleştirmeye başlayınız.

1. Aşama: Suya düşen telefon kapatılmalıdır.

Suya düşen telefonu kurtarmak istiyorsanız telefonu hızlı bir şekilde kapatılmanız gerekmektedir. Böyle bir durumda bir çok telefon kısa devreden dolayı kendi kapanabilir ancak hala açık ise sızan su çalışan parçaların ısısı ile yayılacağından çeşitli problemler çıkabilir. Bu problemleri önlemek için telefon hızlı bir şekilde kapatılmalıdır.

2. Aşama: Kurulanmalıdır.

Suya düşen telefon çıkarılır çıkarılmaz bir havlu, mendil, kağıt havlu ve benzeri bir araç ile kurulanmalıdır. Telefonun dış yüzeyinin tamamen kurutmak gerekmektedir.

3. Aşama : Suya düşen telefon parçaları olabildiğince ayrılmalıdır.

Her ne kadar akıllı telefonların çoğunun bataryası çıkarılamıyor olsa da eğer çıkarılabilen bir bataryaya sahip bir telefonunuz varsa çıkarmanız gerekmektedir. Buna ek olarak SIM kartı, microSD gibi kartların da çıkarılması gerekmektedir.

4. Aşama: Pamuk ve kulak çöpü ile suyan düşen telefon kurulanmalıdır.

Kuruluma aşamasında kullanılan havlu, mendil, kağıt havlu ve benzeri araçlar suyu tamamen çekemeyecektir. Kurulama işleminin daha iyi olması ve telefonun minik deliklerinin ayrıntılı kısımlarının da sudan arıtılabilmesi için pamuk veya kulak çöpünden yararlanılabilir.

5. Aşama: Slika jel veya pirinçte bekletilmelidir.

Kıyafetlerin küflenmemesi, paslanmaması ve nemden korunması için kullanılan slika jel pirince göre daha etkili bir yöntem olsa da bulunamazsa alternatif olarak pirinç içerisine konularak bekletilebilir. Slika jel içerideki sıvı ve nemi hızlı bir şekilde çekecektir. Bu işlemi pirinç ile yapacaksanız vakumlu bir poşet veya bir saklama kabı kullanarak hava ile teması kesmeniz gerekmektedir. Bekleme süresi suya düşen telefonun aldığı su miktarına göre 36-48 saat arasında olması gerekmektedir.

6. Aşama: Suya düşen telefon en son olarak şarj edilmelidir.

Bekleme süresi tamamlanmış olan telefonun tamamen kuruduğuna emin olunduktan sonra şarja takılması gerekmektedir. İlk açılışta %100 dolu bir batarya ile açılacak olması çıkabilecek muhtemel sorunların önüne geçecektir.

Bu işlemlerin eksiksiz uygulanması durumunda suya düşen telefon sorunsuz bir şekilde açılacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir